Hvis du spør noen som selger nettsider og design, vil svaret alltid være ja.
Mitt svar? Også ja.
Ikke bare fordi jeg jobber med dette, men fordi jeg oppriktig mener at det er et av de viktigste markedsføringsinitiativene du kan ta for bedriften din.
I en digital verden med tusen muligheter, kan det være fristende å tenke at sosiale medier er nok.
Men her er sannheten:
En profesjonell nettside er fortsatt en av de aller beste investeringene du kan gjøre for virksomheten din.
La oss se nærmere på hvorfor, og hva du bør tenke over før du bestemmer deg.
Jeg har sosiale medier. Hvorfor trenger jeg egentlig en nettside?
Her er argumentene mange gründere har:
👉 “Jeg har Instagram og Facebook, det er nok.”
👉 “Nettsider er dyre og kompliserte.”
👉 “Jeg får kunder via nettverk og anbefalinger.”
Selv om det er sant at sosiale medier kan være en kraftig plattform for synlighet og å bygge tillit, er det én stor grunn til at du fortsatt trenger en nettside:
Du eier ikke sidene og innholdet ditt i sosiale medier.
Du eier ikke listen over følgere, og du har ingen garanti for at du kan nå ut til dem uten å betale for annonser. Hvis en plattform endrer algoritmene sine eller bestemmer seg for å suspendere kontoen din, kan du miste tilgangen til hele nettverket ditt over natten.
Facebook og Instagram (de mest brukte) kan endre algoritmer og stenge kontoene dine uten forvarsel. Hva skjer med bedriften din da?
Med en egen nettside eier du både innholdet og trafikken, og du har full kontroll over hvordan kundene finner deg. En nettside er fundamentet for å bygge tillit og synlighet, og den er bdin ditt este markedsføringsgrep for langsiktig vekst.
Å få følgere fra SoMe over på e-post-lista di er den beste måten å beholde kontakten med dem på. (Det er tema til en egen artikkel)
Fordeler med en egen nettside for bedriften din
En nettside er ikke bare en formalitet. Den er grunnmuren i hvordan du bygger tillit og synlighet på nett, og utnytter hele nettet, ikke bare sosiale medier.
Her er 6 grunner til hvorfor du trenger en hjemmeside for din bedrift:
- Profesjonalitet og troverdighet - folk stoler mer på bedrifter med en nettside.
- SEO og Google-søk - potensielle kunder søker etter dine tjenester på Google, og hvis du ikke finnes der, mister du muligheten.
- Merkevarebygging - en nettside gir deg muligheten til å skape en rød tråd i brandingen din, og skille deg ut fra konkurrentene.
- Du eier innholdet ditt - ingen tredjepart kan plutselig begrense hvordan du kommuniserer med kundene dine. Ingen plutselige endringer i algoritmer og trends.
- Enkel navigering for kunder - når folk leter etter informasjon, kan de finne alt de trenger på én plass.
- Helhetlig digital markedsføring - en god hjemmeside er et smart ledd i helhetlig digital markedsføring, i tillegg til sosiale medier. (Les gjerne mer om helhetlig digital markedsføring i denne bloggen)
Hvilke bedrifter trenger en nettside?
Er du usikker på om du trenger en nettside nå? Her er noen eksempler på bedrifter som definitivt bør ha det:
- Frilansere, coacher og terapeuter - En nettside gir deg en plattform for å vise tjenestene dine, dele kundereferanser, og tilby enkel online booking.
- Tilbydere av onlinekurs og medlemsportaler - du trenger ikke bare et sted for innlogging og gjennomføring av kurs. Du må også ha en salgsside og et system for kjøp og automatisering, som f.eks e-post.
- Nettbutikker - Kan ikke stole på bare sosiale medier. For å bygge en skalerbar business, trenger du en profesjonell butikk på nettet.
- Lokale bedrifter - Hvis du har en butikk, café eller annen fysisk virksomhet, er lokal SEO avgjørende for at kundene finner deg.
- Konsulenter og profesjonelle tjenester - Å ha en nettside gir troverdighet og viser at du er seriøs i din bransje.
- Nyoppstartede bedrifter - På lang sikt vil en investering i en hjemmeside gi deg synlighet på hele nettet, ikke bare sosiale medier.
Digital markedsføring er så mye mer enn reels og karuseller!
Gratis nettside vs. betalt nettside: Hva bør du velge?
Når du vurderer å lage en nettside, står du kanskje mellom å bruke en gratis nettside og gjøre det selv, eller investere i en skreddersydd løsning.
Det finnes mange gode nettsidebyggere i dag, der det meste kan gjøres ved “drag and drop”.
Det første spørsmålet jeg vil du skal stille deg er dette:
Hva er bedriftens behov?
Dette vil variere ut ifra din bedrifts mål, hva du selger og ditt budsjett.
Husk også at tid er penger.
Har du ubegrenset tid til å sette deg inn i en ny plattform og lære deg webdesign og UX*? Da er det ingen problem for deg å gjøre det selv.
Gratis nettsidebyggere kan være en grei start, men de har flere begrensninger du bør være klar over:
Begrenset funksjonalitet
Du får kun tilgang til de mest grunnleggende funksjonene. Det betyr ofte at du ikke kan legge til skjemaer, nettbutikk, medlemskap eller andre funksjoner som kan bli viktige etter hvert.
Vanskeligere å skape en profesjonell design
Gratisversjonene gir ofte begrenset frihet i design og layout. Du må ofte bruke ferdige maler, og det kan være utfordrende å få siden til å matche merkevaren din.
Manglende SEO og vekstmuligheter
De fleste gratisløsninger gir ikke tilgang til avanserte SEO-innstillinger. Det gjør det vanskeligere å bli synlig på Google og å skalere siden din når bedriften vokser.
Du får ikke eget domene
For eksempel: Bruker du gratisversjonen av Wix, vil adressen din se slik ut: dittnavn.wixsite.com. Det ser lite profesjonelt ut og bygger ikke tillit hos potensielle kunder.
Reklame fra nettsidebyggeren
Mange gratisløsninger viser reklame for plattformen på nettsiden din. Det gir et uprofesjonelt inntrykk og tar fokus vekk fra ditt eget budskap.
Egen nettside med eget domene gir deg full kontroll:
Å ha en egen nettside med eget domene gir deg full kontroll over innhold, uttrykk og utvikling. Det er en investering i merkevaren din, og gir deg flere fordeler:
SEO-vennlig
Du kan tilpasse sidene dine slik at de blir synlige i søkemotorer som Google. Det betyr at potensielle kunder lettere finner deg når de søker etter det du tilbyr.
Profesjonell design
Med eget domene og full tilgang til designverktøy kan du skape en nettside som ser gjennomført og tillitsvekkende ut, helt i tråd med merkevaren din.
Skalerbar
En profesjonell nettside kan vokse med deg. Du kan enkelt legge til nye funksjoner, sider og tjenester etter hvert som bedriften din utvikler seg, uten å måtte starte på nytt.
Vi ser ofte at mange begynner med en gratisløsning, og senere beveger seg over på betalt plan.
Selv om gratis løsninger kan være fristende for nybegynnere, er en investering i en profesjonell nettside en langsiktig løsning som vil gi deg større verdi over tid.
*UX, User Experience, handler om hvordan det føles å bruke nettsiden din. En god brukeropplevelse gjør det enkelt for besøkende å forstå, navigere og handle, uten frustrasjon.
Hva koster en nettside - og er det verdt det?
Kostnaden for en nettside varierer, nok en gang ut ifra ditt behov. Men tenk på det som en investering i bedriftens fremtid.
Prisene varierer fra 5000 til 2-300.000 kroner, så det finnes ikke et klart svar på det.
Den virkelige verdien er at en godt laget nettside kan tiltrekke nye kunder og bygge merkevaren din på lang sikt.
Oppsummering: Trenger du en nettside?
Ja, hvis du ønsker å vokse og være synlig på nettet, trenger du en nettside. En nettside gir deg full kontroll, langvarig synlighet og muligheten til å bygge et solid fundament for bedriften din. Det handler om å bygge troverdighet, tiltrekke nye kunder, og å skille deg ut i mengden.
Men vær forberedt på at det krever tid og en plan for å lykkes, og det er her jeg kommer inn!
Hva nå?
Har du en nettside som ikke fungerer optimalt? Eller er du usikker på hva du trenger for å komme i gang? Ta kontakt med meg, så hjelper jeg deg med alt fra webdesign, SEO-optimalisering, til å lage en nettside som konverterer. Vi kan tilpasse en løsning som passer perfekt til din bedrifts behov og dine mål.
📩 Ta kontakt her: Til kontaktsiden
Legg gjerne igjen dine tanker i kommentarfeltet nedenfor 😊 Det er alltid hyggelig! 🙏💭
Book gjerne en gratis og uforpliktende samtale med meg!
Nyhetsbrev
Fyll ut skjemaet nedenfor, for å motta nyhetsbrev fra meg.
Jeg skriver om markedsføring, teknologi, gründerlivet og mye mer.
Nyhetsbrev sendes ca 1 gang per uke.
Du kan melde deg av hvis du føler det ikke er for deg.
Velkommen!
Jeg liker ikke spam, og vil ikke spamme innboksen din unødvendig.